Tuesday, December 8, 2009

Mesej Penting Dari Hati


Jam menunjukkan hampir jam 1 pg. Mata tak mahu lelap, ak mampu buat apa. Bfikir sambil menonton tv. Kkdg ak tanya, knapa ak x jd spt dia? knapa harus ak? ... sbg umat yg punya agama utk berpaut, ak tak mudah memberontak, beremosi segala. Syukur atas segala kurniaaNya. punya segalanya. keluarga, pendidikan, kerja. Semasa ak berbual mesra bersama seseorang yg ak panggil "akak", tiba2 secara tak langsung dia mengalirkan air mata. Titis demi titisan berderai, merah matanya, mungkin dia tersentuh atas topik yg dibualkan. Yang menyedihkan lagi, topik yg dibincangkan mengenai KAWAN. Ak membuat kesimpulan, akak tersebut kecewa akan pertalian persahabatan yg dibina sekian lama, putus disebabkan PERKATAAN yang m'guris hati dan perasaan. Agak lama juga ak berbual dgn akak tersebut, hingga dipisahkan oleh kenderaan masing2. Sempat dia berpesan "Berhati2lah Razi, di mana2 pun ada org yg demikian". Alhamdullilah, syukur, ak mendapat nasihat yg baik. Biasanya, ak sukar berkata2, meluahkan, dlm erti kata lain mengunggkapkan puji2an kpd KAWAN atau RAKAN (sahabat terkecuali). Tetapi, ak sentiasa b'ingat2 akan jasa @ pertolongan yg diberikan. jujurnya, ak tak pernah mengharap pertolongan org lain, sentiasa berusaha dan mengharap pd diri sendiri, "kau campak la ak ke mana2 sahaja, ak mampu berdiri sendiri, kalau ak mau kwn, ak cari..kalau TAK ADA, ak pun TAK KISAH". syukur ats kelebihan yg diberikan ilahi. Kdg2 tu mereka tersilap, mereka hanya RAKAN SAHAJA..pedas kalu ianya keluar dr mulut ak sendiri...tapi ak akan sentiasa cuba bertahan, bersabar..menulis lebih baik, lebih aman...FAMILI, SAHABAT, KAWAN barulah RAKAN....my EVERYTHING goes in order...i'm happy what i've now...

nota kaki:
*maaf menyinggung dgn niat

*Jgn ingt org yg byk slalu MENGKRITIK itu BIJAKSANA, yg PENDIAM itu JAHIL (PROVEN)





10 comments:

ctee_mars said...

yupz....

tak semua itu sahabat..

tak semua itu rakan..

tak semua itu teman..

dan

tak semua itu kenalan...


p/s: aku da boleh da tukar template..ahaks..berjaya..whoa2.. (^_^) thnks..hehehehe

Frazi A said...

marss: akhirnye kegegehan terserlah jua..bagus2

aurikelsan said...

mujhse dosti karoge?? XD

ctee_mars said...

haha..gegeh di kala serabut..fufufufu

(^_^)

aurikelsan: will u be my frens? ahaks...

Frazi A said...

surya n mars:teruskan kegegehan anda!

halim said...

yup..kita berkawan biarlah dgn org yg SUDI hendak berkawan dgn kita..yg dapat menerima kita seadanya...

Frazi A said...

halim: totally agreed! backstabbers out there, u such a pathetic!

BeaN MorENo said...

hye...bro...iklan ko kureng ar...cube sebelum ko taip entrykan ko search keyword yang best2 kat www.google.com/trends...pasti berjaya di ekedemi fantasia...

mohd said...

ko pukui ja kawan ko tu..hehhehe

Frazi A said...

bean:baik bos, pasti bjaya di af

mohd:pukui ka, isk..ak pechinta kedamaian..wakaka