Sunday, December 28, 2014

2015 resolutions

Tajuk entri very da ...
Ha ha ha

Hanya tinggal beberapa hari nk jengah tahun baru
Azam 2014 tercapai dah ke?
Ada ya yg "yay" dan "nay"

Apa pun kena redha shj
The biggest nay bila xdpt HLP
Gile kecewa..
Dah buat rayuan .. 
Pun nay juga..
Call peg KPM utk details
.. Ok .. Dia dah brief sebab musababnya
Next year, akan lebih berhati2 pilih course yg inline dgn background course deg&master
Kalu tak, nay utk selamAnya !

Utk 2015 akan lebih:
taat kepadaNya.. Suruhan & perintahNya
Lebih pemurah drpd jd bakhil
Lebih details pasal financial flow in and out
HLP - dalam @ luar xkisah
Lebih fokus dlm kerjaya; tiada laid back lg
Menghargai sahabat2
Murah memberi ilmu
Lebih bersabar, talk wise; jg mulut sebaik2nya
Jangan sombong; tapi kadangkala perilaku yg salah diertikan
Umur dah lanjut; saya nk cari calon. InsyaAllah. Mana2 datang dulu. Saya redha. Mungkin nk kecapi tahap itu perlu ada partner hidup...




Friday, December 26, 2014

Porto aku datang


Baru je switch off tv
Xdak program best
Boh-san 
I admit that 
i'm addicted to reality tv kinda shows 
Yg ada pn mcm ulangan
Baik update blog
Feeling2 byk peminat yg baca 
Ha ha ha

Samb. dr entri sblm ni
Slps dok kalut kat madrid airport
~ sejam flight, sampai lah kita ke...
PORTUGAL!

Kalau difikir2 balik
I never expect i would travel this far!
Not at all!! Seriously... 
Sblm jumpa host family
Hembus dulu kata2 nikmat pd yg mengikuti
Sebab syg la buat mcm tu ya! 
Igt mengigt kan amalan mulia...

Thanks to Nelson yg pick up we all
Dia dtg dgn wife dia yg sarat pregnant!
Mmg ohsem diorg ni!!
A week well spent in Potugal
Manyak tempat kitaorg cover...

Sampai pi jgk fashion week diorg
Ha ha ha ..ko hado??
Tp mmg really nice la semua tempat
Yg x nice cuma satu je..
Rabak poket .. Sbb guna € bukan RM
Hmm.. Tp for the sake of llifetime experiences .. Worth it la, utk spend your RM kan! Kan!! Hahah

Students kat school diorg sgt matured
At first tu mcm awkward shj..
Byk krikk krikkk krikkk moments
But once kita start ckp dgn gaya gaban yg ohsem..
Diorg pn layan dgn ohsem jgk la
Suka tgk fesyen diorg kat skolah

Kalau di malaysia we all strict dgn uniform
Tp tidak sana..
Sgt-lah menarik.. Lbh menarik tgk pgetua dia.. Sghpun dh berumur..
Pergh fashionista betul.. Ala2 movie devil wear prada! 

One of the best moments yg x boleh lupa sampai skrg .. is when we all have dinner kt Nelson's house
Gila lawak.. Seriously x tipu.. Tergelak2..
Im really sorry if my big notty laugh offended tuan rumah.. 
Mmg tak dapat tahan sgt..

Anyway, porto is ohsem! Eh bukan porto.. Lbh spesifik, Vila nova de famalicao! 

Thank you Nelson! 





Tuesday, December 23, 2014

Oh spain! Mucha gracias ni fawor!

Dah hampir ke penghujung kita
Dah bersemak samun blog ni
Nak tebas sesikit sebelum menjadi belukar aka hutan belantara

Yaa september 2014 sekali lagi ak terbang ✈️✈️
Terbang ke bumi spain aka sepanyol
Perkataan "Spain" lebih metropolitan dan lebih bombastik dgr daripada seepanyoll
๐Ÿ˜‚

~ 18jam dlm flight .. Stress tak stress.. Tp disbbkan excited punya psl.. Tak rasa sangat! This time around naik flight Lufthansa, germany carrier
Once again saya berada di frankfurt yg penah dijejaki setahun yg lepas.. Hmm.. Tak sangka frankfurt dan razi mmg ๐Ÿ‘! Dh mcm bff .. Ha ha ha

At first, mmg tak xnk pn myusahkan my friend yg study di madrid utk pick up kat airport
So, berbekalkan otak yg genius lg gaban,
Naik train sajo... Nk pi mana?? No plan at all.. 
Dpt msg.. Tutt tutt.. Luckily ada wifi kat airport.. "Naik train ke anton martin"
Moh la kita tolak beg bagai ke train station ๐Ÿš…

Teruja tgk madrid.. Teruja tgk org madrid
Elok2 semua.. Ha ha ha
Thanks to my friend's wife, izyan, yg awl2 dah notify kat malaysian di madrid akan ketibaan org jb yg kinda ohsem ni!

Thanks to amirul yg lead we all utk jln2 di madrid
Bila bagpack, suka sgt n sgt suka lepak kat pantri dgn other bagpackers.. 
N i met one malaysian yg sgt ohsem, yg travel all countries alone.. His name is Amirul. Not that amirul.. Other amirul.. Background edu yg sgt strong n he shares a lot about his life.. Thanks abg amirul for all your words of wisdom!

Thanks kpd izyan n friends yg gigih jemput n masak2 utk we all .. Sedap sungguh, tp ak still cover2 agar xnampak ak ni pelahap.. Hahaa, then atr moment yg best, feeling2 amazing race kat airport,  ko hadoo?? Nasib x miss flight ke porto! Fuhh!! Fuhhh