Sunday, February 28, 2010

Penganggur di Malaysia

hey!!!!slmt tgh hari! adakah anda seorang penganggur? adakah blogger sepenuh masa boleh di kategorikan sbg penganggur? hee... ak rasa maksud penganggur ialah mereka yang tidak membuat apa2 yang juga tidak memberikan sebarang pulangan kepada diri sendiri.. wang atau harta benda. kalu mcm tu lah definisinya, maka blogger sepenuh masa yg mempunyai akaun nuffnang bukanlah terjebak dalam kategori PENGANGGUR (sungguhpun earning dpt sesen pon..cesss!)heee...

Jumlah penganggur di Malaysia dari Oktober 2008 - Disember 2009 mencatatkan sebanyak 36,000 orang atau 3.6 peratus daripada jumlah penduduk negara. Mengapakah? ini adalah disebabkabkan, kebanyakan daripada statistik itu adalah daripada sektor perkilangan ekoran kekurangan pengeksport kerana kemerosotan ekonomi di Amerika Syarikat pada 2008. Jumlah tersebut bagaimanapun masih TERKAWAL berbanding 84,000 penganggur dicatatkan pada krisis ekonomi Asia dalam tempoh yang sama pada 1997.

Pemilik sijil diploma mahupun sarjana muda jgn le korang memilih kerja.. tapi kalu diorg (majikan) bg gaji sikit (cekadak banyak..hee) mmg patut pon korang merungut..heee

nota kuku jari kaki:
* TQ pd kerajaan sbb bg ak keja..hee...
* viky pn dh ada keje.. surya pn sama, tgal paeng, daus n mars je blum tp kompem korg dpt keje GEMPAK pnya lps korg grad..hee

Saturday, February 27, 2010

Lagi mangsa FACEBOOK

oi!oi! lagi entry berkenaan dgn laman sosial terkenal, facebook. Gara2 penyalahgunaan laman sosial oleh segelintir masyarakat yang tidak bertanggungjawab menyebabkan imej facebook tercalar (wow..!) mangsa yang juga seorang selebriti terkenal, cess..terkenalkah anda? mengalami trauma. ikuti apa yang telah berlaku pada guru vokal, Juliza Adlizan.



Pada bahagian informasi 'interest' di akaun Facebook itu, 'Juliza' meletakkan seks selain memasak, menyanyi, menari, membeli-belah dan menonton wayang. Ramai yang terkejut dengan informasi 'suka seks' di akaun Facebooknya. Akaunnya tersebar di beberapa laman web dengan meletakkan iklan ubat seks di bahagian atasnya, wooo...hee...bahaya nih..

Tidak melatah mcm mak nenek, pemilik, Singing Factory, bagaimanapun menafikan sekeras-kerasnya bahawa akaun Facebook itu bukan miliknya. "hey! that is so not mine" (itulah agaknya kata hati Juliza)

"Saya dianiaya. Akaun Facebook itu bukan milik saya sebaliknya orang lain. Saya mempunyai akaun saya sendiri. Saya takut ada orang cuba mengenakan saya memandangkan beberapa bulan yang lalu, ada orang yang menceroboh masuk ke akaun saya dan saya tak boleh membuka akaun tersebut selama sebulan. Saya rasa ada orang yang dengki dengan saya dan melakukan sesuatu ke atas akaun saya" kata Juliza

nota jari kuku:
*jgn fana dgn facebook 24/7..hee

akufrazi dahulukala

American Idol: Top 20


To all American idol die hard fan. Here are the updates. Four contestants have been voted off, two boys and two girls. They are Ashley Rodriguez, Janell Wheeler, Joe Muñoz and Tyler Grady. 20 contestants remaining and 8 more will be cut.


ok guys (- -)

Friday, February 26, 2010

Tema: Hitam dan Emas

oi! oi! satu lagi entry lewat malam berkisar psl diri sendiri, cesss! Baru ja balik dinner, TQ Dr.M sbb bagi ak peluang utk makan free..hee..adakah? cess! Hatiku berbunga riang pa bila mendapat msg berbunyi,

"salam, boleh wakilkan saya ke mlm anugerah di tmn merdeka RTM 8.3o mlm ini" (tanpa sebarang edit yep..hee)

sbb apa ak suka suki?? hee..sbb blh la dpt ak menonton artis lagi..cess..dtg tepat pd waktunya..majlis berjalan dgn lancar (pd mulanya) dan hancur (pd akhirnya)..hee..kejam betul statement yg ak buat nih...ini smua gara2 PA system la...nak harap artis dtg?dlm mimpi le..ak lupa mlm ni maulidul rasul, adakah berpesta sakan dgn artis-artis? cesss...nasyid rupanya..itupun picisan ja..majlis jadi mcm cacamarba ja..lagi x best duduk dgn vip2 yg veteran..apa topik yg nk borak??cesss..sib baek la ada seorang yg ak knal..blh la bckp2 dgn gaya2 terkawal...heee...

nota kuku:
*kasehan paeng pergi berkursus dan bersauna..heee

American Idol: Top 24 (Boys)


hmm.. quite interesting, some of them did well. i think better than the girls...hee.. the girls need to loose down their nerv then.. Aaron Kelly, 16 shocking me by his vocal..dark horse! Joe Munoz and Jermaine Sellers also did great, but Todrick Hall needs to bring it on next week if he got save this week!

Thursday, February 25, 2010

Pencuri ANAK

panas btl cuaca hari ini, namun demikian ianya masih tidak membuatkan ak utk memakai singlet sahaja apabila keluar merata (adakah? cesss!) wujudkah pencuri anak di muka bumi ini?

semuanya sudah mengetahui akan berita yang telah menimpa Haiti. Kasehan..sungguh kasehan, mereka telah kehilangan habitat (uikss? betulkah)...kehilangan tempat tinggal, harta benda dunia dan kehilangan ahli keluarga dan kehilangan anak? (adakah?) anak mereka di curi?

Pengarah sebuah rumah anak yatim di Haiti berkata, enam kanak-kanak yang sebelum ini tidak dibenarkan dibawa ke Amerika Syarikat (AS) akan berlepas ke Miami, AS hari ini. Kanak-kanak berkenaan berjaya`dirampas’ oleh pihak berkuasa Haiti di lapangan terbang pada Sabtu lalu dan empat wanita turut ditahan beberapa jam selepas sekumpulan 20 orang menahan mereka sambil berteriak:

``Anda tidak boleh membawa keluar anak-anak kami.’’

nota kaki:
* macam2 kisah dunia sekarang

American Idol: Top 24 (Girls)

I’ve been waiting to watch they all perform. Sadly to say I’m disappointed with my favorites. Hoping the guys will do better. T _ T

-till then tata

Wednesday, February 24, 2010

Pulangkan "burungku"


satu lagi entry berbahasa Melayu. hee, pagi you ols! hee..itu sikit kecewa nff asik turu (bhs jawa) shj..cess! apa kes? penat ak update blog! hee..

"itu burungku bkn burungmu, ak mau balikkk!"

inilah agaknya petikan kata oleh Donna Louise Greenwell. Oleh yang demikian dia kena 15 bln bekerja berat! apa?adakah?

kisah ini ialah bkn kisah dongeng semata-mata, Seorang wanita berusia 52 tahun mengaku bersalah atas dua tuduhan menjual dua orang kanak-kanak kepada satu pasangan bagi menukarkannya dengan burung peliharaannya dan AS$175 (RM593.60)..wow! dunia sekarang semakin pelik..adakah?

nota kaki:
*busy

Tuesday, February 23, 2010

Artists For Haiti - We Are The World

We’re all knows and touched to what had happened to Haiti. The artists were singing their heart hoping for the best. Peoples out there can give their donations through downloading the song.

Foot note:

* As requested by Daus (nah amek!, cess!)


video

"Night at the oasis" itulah yg dikata oleh mereka

tedaa..ak muncul lg dgn entry..hee..kesibukan diatasi dgn pnh dedikasi (cess!) tgk pic kat bwh ni dulu sbln ak story!

camana!dptkah anda2 meneka kenapa ak happy banget (bhsa indon, bljr dr sinetron..heee) ak baru je balik dr dinner..hee..apakah? mula2, TQ kpd Dr M sbb bg ak wakilkan dia pergi dinner. Disbbkan dinner tu ak dpt berjumpa dan melihat secara live dia perform. siapakah?andakah?hee..lantak la anda2 nk kata apa sekalipun psl artis picisan ini. Janji ak tgk dia perfom live!!!wooo!!! Lagu hit tu!!Byk kuar kat corong2 radio...jeng..jeng..jeng..IMRAN AJMAIN!! Artis dari seberang tambak..hee..dia perform 4 lagu! smua lagu hit yg kuar kat corong turas eh!silap corong radio dan tv! mmg best ar tgk live! Kaya btul KTF, tiap2 thn bwk artis kasi perform kat dinner!


Tema?apakah tema dinner itu? warna warni malaysia? colors of rangoli? (adakah?%$#@!) hee.."night at the oasis" ala2 padang2 pasir cenggitu! dsbbkan tema itu la yg buatkan ak tergelak2 besar spnjg dinner., aweqs smua ala2 cover2 muka camtu. Performance mlm ni mmg sgguh lawak! SEXY! WOW...lots of humor! Ak pulang dgn GUMBIRA dan menerima sepohon (adakah?) ini..
kaki nota:
* thn lepas dpt tgk artis juga
kt dinner, thn ini juga, thn depan adakah?

Monday, February 22, 2010

Ronaldo mangsa BANJIR LUMPUR


Kelibatnya di padang menjadi tumpuan, siapa lagi kalau bukan bintang terkenal bola sepak Portugal, Cristiano Ronaldo. Banjir dan tanah runtuh di yang berlaku di tempat kelahirannya di Madeira membuatkan beliau cemas dan terkujat..(eh silap perkataan, terkejut!) Terbaru kejadian tersebut telah meragut lebih daripada 40 orang penduduk sekitar dan mencederakan 120 orang yang lain.

Hari ini Ronaldo telah menawarkan bantuan kepada pihak berkuasa yang terlibat dalam kerja-kerja menyelamat. Baik sungguh beliau (mcm penulis blog ini..ahakz!)

Sunday, February 21, 2010

ak pakai baju HIJAU, lampu isyarat pun ada warna HIJAU jugak!

hee..oi! bru je balik dr mkn kat Zombie, nasi puteh+daging cencang (tu pun nk bgtau...) hey! suka suki le, hee..entry ni mmg pasti djangkakan oleh segelumit member2ku..ahakz!oh ye, kitaorg pergi naik keta Rejab (bkn nama sebenar, nama sebenar beliau ialah Paeng a.k.a Faiz), keta kesygnnya bewarna hitam. Meluncur laju spt sediakala, ahakz!hee..

(Perjalanan balik dr kedai Zombie)

uiish, lampu merah! mesti berhenti. Rejab mmg pemandu yg berkhemah mulia (weakk, fuh fuh fuh) lalu memberhentikan keta kebanggaan Malaysia. bla..bla..bla...(borak2 kosong sementara lampu hijau)

"Paeng, Hijau" kata pemuda berhati mulia
"Hijau" kata pemuda berhati mulia lagi
(keta lain dh jalan...vrooomm!)
"Hijau!!!!!" kata pemuda mulia dan Rahimah (bkn nama sebenar)
"oooo..kkk" kata Rejab

heee...apa telah terjadi pada Rejab! oh kasehan Rejab, dia mengelamun..dia mimpi...dia khayal..dia..dia..dia..dia..apa2lah yg sewaktu dgnya..(mungkin dia pkir nk bagpack bersama Halim cuti akan dtg ni..heee)@paeng berhalusinasi! ianya warna HIJAU bkn PINKY

Rentetan dari tragedi, peristiwa itu..daus (nama sebenar, tergelak dgn suara BASSnye..)hee.. nasib baek pemuda berhati mulia, Rahimah dan Daus ada dlm keta ketika itu..kalu tidak mungkin Rejab akan terus berada d c tu sampai ketanya ditabrak!uishh (bahaya ak buat statement mcm ni, Rejab akan saman ak nanti mcm kisah Aduka Taruna..hee)

sekian.

nota kaki suria yg x bercagu:
*entry esok lusa belum tentu, tulat pun belum tentu..pembaca setia terus nantikan yep..hee

Tolong!Penyuuuu!!!ak nampak penyu!


oi!oi! hee..tolong!tolong!tolong!tolong!tolong! kasihan penyu, jgn bunuh haiwan itu, haiwan itu makin pupus!

dimanakah mereka?kenapakah mereka tidak singgah di Rantau? sebabnya, kegilaan menikmati daging penyu menyebabkan spesis ini makin terancam dan makin pupus! (marah!) kalau dah pupus mcm mana anak cucu di masa depan nak tgk penyu???(bkn penyu mainan ye..) informasi utk kalian2, di Malaysia, bkn Indonesia ye, berapa byk ekor penyu telah berjaya singgah di Malaysia thn lepas? apa tak tau?heee..meh c ni.. mengikut sumber2 yg dipercayai, jumlah penyu yg berjaya singgah dan bertelur ialah hanya...jeng..jeng...jeng.... 1 EKOR je ye..hee amacam?byk tak? kalu anda2 sekalian rasa seekor itu byk, mmm...anda2 kena amik balik subjek matematik tadika kemas!heee..sayugia, kurangkan pencemaran air! (tadi scr ketidaksengajaan ak tertgk ada anak c*** kencing kat tepi longkang scr terbuka, ewwww, pencemaran penglihatan betui..$%^&*#@!)

Jay Sean Do You Remember lyrics Ft. Sean Paul and Lil Jon


Hey! Jay Sean
Yeah! Sean Paul
Lil Jon!
This one right here is for all the ladies
Ladies who want to take it back
(i don't know what Sean Paul said)
Holler at them Jay

I've been thinking about you
And how we used to be then
Back when we didn't have to live we could start again

There's nothing left to say
Don't waste another day
Just you and me tonight
Everything will be okay
If it's alright with you then it's alright with me
Baby let's take this time let's make new memories

Do you remember do you remember do you remember
All of the times we had
Do you remember do you remember do you remember
All of the times we had
Let's bring it back (Bring it back!)
Let's bring it back (Bring it back!)
Let's bring it back (Bring it back!)
Let's bring it back (Bring it back!)
Let's bring it back

(Yo Jay Sing for these ladies!)

So long since you've been missing
It's good to see you again
How you how you doing
And how about we don't let this happen again

There's nothing left to say
Don't waste another day
Jay Sean Do You Remember
Just you and me tonight

Everything will be okay
If it's alright with you then it's alright with me
Baby let's take this time let's make new memories

Do you remember do you remember do you remember
All of the times we had
Do you remember do you remember do you remember
All of the times we had
Let's bring it back (Bring it back!) x 4

Yo ay girl yo bring it back to the time when you and me had just begun
When I was still your number one
Well it might seem far-fetched baby girl but it can't be done
I've got this feeling fire blazing and it's hot just like the sun
Know you feel it too my girl just freeze up may the good vibes run ...
Girl take a sip of the champange take a lil trip down my lane my girl
While you noe every night you'll feel alright look I tell you dis girl atta My world
Dont change imma na Rearange Ay girl imma tell you straight dis atta my world
How many years do you want come kiss dis I know you miss this
That's what I heard that's what I heard that's what I heard word girl
(written by ear as heard by Mj22)

There's nothing left to say
Don't waste another day
Just you and me tonight
Everything will be okay
If it's alright with you then it's alright with me
Baby let's take this time let's make new memories

Do you remember do you remember do you remember
All of the times we had
Do you remember do you remember do you remember
All of the times we had
Let's bring it back (Let's bring it back)
Let's bring it back (Bring it back)
Let's bring it back (Let's bring it back)
Let's bring it back (Oh)
Let's bring it back

Saturday, February 20, 2010

Renang Berhias adalah DILARANG!


uish..yo!hee..baru je tgk drama tv kat tv3, uish..sedey!(smpai mau menitiskan air mata..heee) mmg hebat siut drama tersebut, penuh dgn pengajaran, tajuk drama ak x tau..sbb masa iklan je ak blogging..hee, mmg berbakat sgguh budak2 tu berlakon.. anda adakah?hee..

o..iya..iyoko, mau kasi story pasal kisah renang. Mampukah anda berenang mcm ikan?mcm sotong? mcm berudu? mcm ampai2? hee..apakah ak merepek ini, ak xla reti berenang sgt, hampir lemas di kolam renang dulu2 bersama paeng..heee. Berdasarkan pembacaan yg gigih dan tanpa henti akhirnya ak mendapat tahu bahawa perenang di Jepun sama sekali tidak dibenarkan berhias. Lebih2 lagi kalu mereka yang terjebak dalam sukan renang berirama. sebelum ini ak tgk mereka2 cukup canteks (ala2 mak ratu KTGB), dgn rambut serta kuku yang berwarna warni! uishh..selain baju yang dipakai cukup menawan hati penonton2 yg gersang (oppss!)

Atlet renang berirama dan juga penerjun yg melanggar, merempuh, menabrak (bahasa indonesia, xsia2 ak tgk sinetron sblm nih..cehh), boleh digantung dari menyertai mana2 kejohanan SEUMUR HIDUP! kenapa mereka melaksanakan undang2 demikian?..hey!suka hati dia la..hee..ianya pon telah dilaksanakan bermula daripada tahun lepas dan objektif utama adalah bagi memastikan mereka2 lebih berdisiplin dan tidak seperti bintang, bulan sabit, bulan mengambang, bintang tiga rock n roll berbanding hanya sebagai PERENANG!

nota kaki x bercagu:
* teringat Saotomei sense dlm water boys!hee..

Tiger Woods's Affair

Before I get to bed last night, I watch ET (Entertainment Tonight). So here is what I want to share with all of you out there (nosy kan?..hee) It is almost three month, the story spread all over the world about the unfaithfulness of Woods to her wife, family, his kids, friends, and kids who admired him. Not one, two, three, four, five, but more than 10 women are involved with this hot controversial issues.


His wife, Elin no longer seems wearing her marriage ring and so as Woods. There got rumors saying that Elin hurt Woods, but Woods’s face seem flawless, and his teeth also at placed. Woods also vehemently denied allegations his car crash was caused after Elin attempted to attack him with a golf club following revelations about his affairs. A statement to his website at the time read, he realizes that he let his family down and he regret those transgressions with all of his heart.


From my point of view, money can buy anything but happiness is priceless. Once you cheated on someone, you are no longer can be trusted. Your trustworthiness is lacking, and then you have to undergo moment where you felt foolish and ridiculous absurd.

Iran VS China - ".......amik ni DusHH!"

selamat pagi kalian2, anda2..ada bangunkah?hee..ke masih menggelupar atas katil yg empuk itu..hee..ak bgn awl hari ni (hari cuti yg ptama ak bgn awal!)..sbb m'hantar Dr M ke airport..ingat dpt naik Honda City miliknya..heee...(uishh, kang jeles mak ratu KTGB)..tp x kesampaian..xdpt la ak hntr msg berbunyi spt "Dr, u got great wheels!"(btulkah ayat itu..ak pun udah lupa2...)huhuh..mmm...tapi ak naik kenderaan kebangga malaysia jua akhirnya..hee...

uish..mau story psl tjk kat atas tuu..maaf la ye, wahai penggemar keganasan, lagi2 keganasan rumahtangga..hee..perang antara kedua negara tersebut belum lagi terjadi..hee..alkisahnya, semlm sblm ak hampir melenyapkan diri dlm dunia realiti, terjadi satu kes, jeng..jeng..jeng..seorang pljr iran telah menampar pelajar china. almaklumjelah, kan dh lepas valentine's day, so..habis madu sepah dibuang la..(uishh memandai ja ak..), awek tu yg bernama Mei Yi (Bkn nama sebenar) menjerit dr bwh blok menyuruh pakwenye itu yg gedempol yang bernama Milat (juga bkn nama sebenar) turun ke bwh sekalang!..sekalangggggggg!...(longhat cina) ahakz!

Milat pun turun dgn berang! lalu..menampar...watchaaaaaaa!Mei Yi menerima tamparan secara rela paksa..dan Mei Yi membalas dgn pukui ala ala pukui kucing ja...cesssss...mana la si gedempol tu akan rasa kesakitan..sayugia, ia dpt di leraikan..Mei Yi berkata "Give me back!"..and Milat refuse to.. ak berkata dlm hati "i don't know what the hell is happening, i'm confused..haha.."

so, Milat said "you come here, about 1/2 and hour" ... to be continued ...

nota kaki:
* nak jogging ar..haruslah..sbb ak mau kelihatan fit dan x gedempol..haha

Friday, February 19, 2010

Gara-gara Facebook!


"ko ada facebook tak?" tanya Aminah (Bkn nama sebenar)
"mestilah ada!" jawab Joyah (juga Bkn nama sebenar, nama sebenar beliau ialah Jemah)

heee...berdasarkan perbualan di atas, apakah kesimpulan anda?(mcm soalan exam darjah 3)..ahakz!...heee....tiada jawapan yang SALAH..hee...sebab? musabab? .. ianya adalah soalan terbuka..makanya ikut suka andalah...nak jawab hapa kebenda...hee..

sebenarnya facebook ni bukan sahaja digunakan oleh tokey kedai runcit Pak Mat je, atau tokey getah Krishna, atau tokey ayam Ah Keong ja, malah ia digunakan oleh PM (Perdana Menteri) kita sendiri. Berdasarkan sumber2 yg boleh dipercayai jumlah peminat facebook PM kini lebih 100, 000...wow...! weee! .. wooo ... anda?adakah?? .. wakaka.. "Saya gembira dan terharu dengan respons yang ditunjukkan oleh peminat menerusi pesanan yang ditinggalkan dalam laman sosial ini,” kata Najib dalam ”Facebook” yang dikemaskinikan pada pukul 4 petang ini - Bernama (Utusan Malaysia)

sayugia, facebooking in a good way yooo!


American Idol Season 9: Top 24 Contestants

American idol is such a big program in America. Over 10, 20 30 million viewers, made this program the most watch program in America. The teens can’t wait to reach 16 years old to be part of this reality singing competition. Therefore, you can see lots of them who have great vocal apart of the previous season. Single mother and those who jobless came to the audition and hoping they can change their life.

Yesterday, I watch it through channel 5 (Singapore). Here you are the top 24! The one with red circle is my favorite. Most of them are young! Those who didn’t make it are survivor! They are not losers at all. I was shocked when one of the girls didn’t make it after tried for the 8 times. She gone through all the obstacles, I suddenly she get cut and send off. She is a survivor!


The ninth season of American Idol premiered on January 12, 2010, on Fox. Simon Cowell, Randy Jackson and Kara DioGuardi have all returned as judges, and Ellen DeGeneres has permanently replaced Paula Abdul as the fourth judge. By having Ellen in the show, you might expect lots of humors from her. Didn’t you? And not forgotten this season will be the last season for Simon Cowell. Idol Gives Back will also return this season and will be held on April 21, 2010, during the top 7 results show.


Next week, the Top 24 will be split into two groups – 12 females and 12 males – and each contestant will perform a Top 10 hit from the Hot 100 chart. Wow! I can’t wait! At the end of the performance, it is up to American to vote for their favorites.


foot note:

*This entry is expected from my friends. Hahaa

Thursday, February 18, 2010

Daniel Craig's secret!


Are you a fan of Bond movies? If yes, then Daniel Craig is not unfamiliar name for you. “He got his six packs, mine?” Have this line across your mind before? Did you want to have body like him? Secret is no longer a secret then. It is now revealed.


You can start the week with a full-body power circuit of 7 muscle-blasting moves, and perform 3 circuits of 10 reps each.


Tuesdays: Do your chest and back

Wednesdays: Do your legs

Thursday: Do your shoulders and arms


Take the weekend off, but do some stretching and easy cardio such as a swim or a mid-paced run.


Do I have all the packs now? No, I surrendered. I can’t even discipline myself following all the steps. I can’t and maybe YOU can!



Dia mmg KAYA, mereka mmg KAYA, anda mahu jadi KAYA?

Dia mmg kaya, mereka mmg kaya, jelesnye tgk mereka berduit?pernahkah korang2 smua terfikir camtu?xpernah?ewww.....tipu2...haha..kat malaysia ni mmg ada yg kaya, tapi adakah mereka terkaya?ak mmg kaya, tapi ak x kaya dgn duit2 la.. kaya dgn budi bahasa jek (ahakz!)..maafkan ak kalu ak tersilap...jgn la buat2 tersedu2, tersedan, terkesima, terkejut , terkentut (adakah?) dan sbgainya dgn penyataan yg dibuat yep..haha..


Adakah jiran sebelah rumah anda org terkaya?Adakah tokey kedai runcit dpn rumah anda tu terkaya?hahaha...anda mmg silap, bukannya silap mata ye..jom kita lihat mereka yg terkaya di Malaysia:
  1. Robert Kuok Hock Nien (Bekas Raja Gula)
  2. T. Ananda Krishnan (Org kuat bidang telekomunikasi)
  3. Tan Sri Lee Shin Cheng
  4. Tan Sri Teh Hong Piow (Tokoh perbankan Public Bank)
  5. Tan Sri Lim Kok Thay (Genting Group)
  6. Tan Sri Quek Leng Chan
  7. Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary (Pengasas Yayasan Al Bukhary)
  8. ....
  9. ....
  10. ...Anda (adakah?)
Nota kaki:
* Anda kayakah?kayapkah?

Wednesday, February 17, 2010

Bad Romance!- Gaga

Wild, edgy, sexy, one of the kind! All the words suited Lady Gaga. Bad Romance, wow! Another hit tracks from you girl! I bet Kate Perry lost the battle since Gaga born in the world of American’s entertainment! I will be more than excited if I get a chance to see Gaga performing live.



cuti ada, x cuti x ada, macam2 ada

oi!oi!oi!mereka di luar sana? ada merindui ak tak?hahaha...i've been gone from world of blogging almost a month, haha..now i'm back!sekalang kan cuti, makanya ada ak tercongok di dpn laptop ak ni..nak harap hari2 yg lain, mmg jgn diharap la..harapan jadinya. cuti kat kg dlm 3 hari, cuti selebihnya cuti di 'bandar'..haha..sepanjang ketiadaan entry, ak sempat menjengok2 blog2 korang juga, korg mmg blogger tegar!haha..syabas!jadilah mcm bean, aus yg dh mmg ketegaran!haha..pd viknesh ramamorthy, congratulation!wishing u very best at UTHM, dont just be good but be the super duper valuable lect! i'll be following ur footsteps after i done with my M! i'm half way there dear..haha, pray for my success too ya!