Friday, November 20, 2009

Muzik-Muzik Separuh Akhir 3



Sekali lagi ak kembali dengan entry berkenaan dgn hiburan tanah air, hibur ke? (lagha sgt). Akhirnya kesemua lagu yg layak telah diumumkan dgn tanpa berlaku rusuhan pihak yg fana (Haha). Hari ini melibatkan beberapa penyanyi muda yang berentap (bukan geng RENTAP) sesama sendiri bg memPERTAHANkan kefofularitian tahap dewa2 bg memulakan langkah pertama utk ke tahun baru. Seperti yang dijangkakan, Bunkface, the mens in pink (kewl la korang ni!) mara dgn bergayanya. Tak dilupakan Aizat (drama king). semakin meluat melihat aksi2nya sekarang ini. Bagi sesiapa yg tgk lagaknya dlm separuh akhir muzik2 mlm ini, seolah2 dia ini boleh la kita golongkan dia dlm mamat2 over, SADARkah kau?(hahaha). Next, Shila, i luv watching her on stage, cute, stylish and indeed talented. she did well (not her best yet) covering faizal tahir with the song entitle "bercinta"..u go gal!brighter future awaits u in future!last but not least, the one and only, the winner of OIAM season 2, TOMOK (weakk!) a.k.a SHAH INDERAWAN also made it to final. Suka juga la lagu RINDUKU TERHENTI, tapi dah dengar byk kali ..boringgggggg...eh lupa, HUJAN serta "lagu picisan kesukaan" katanya (HALIM) mahu tapi malu, ahakzz, bergaya ala2 Guy Sebastian (Australian Idol), BIG HAIR, BIG TALENT, juga berjaya berkongsi pentas di AJL 2009. Apapun komen2 yang diberikan di atas adalah tidak ada kaitan atau sama sekali atas dasar menjatuhkan warganegara MALAYSIA, tapi sekadar berkongsi pendapat.

nota kaki:
*Bahasa agak tunggang-langgang kerena mengantuk sgt2
* Ada Poorya Raschivand yg menyibuk

2 comments:

halim said...

excuse me...lagu masih jelas masih berstatus lagu picisan k..lagu bengang je yg telah dinaikkan taraf..huhu

Frazi A said...

oo..kaedahnya..bile plak lagu masih jelas nak nek taraf nih..penjara!!!...diri ini dipenjara.....bla..bla...