Wednesday, November 25, 2009

JCARD DAY (JUSCO TMN U)

Ada apa dgn jusco? hari ini ialah J CARD DAY! seblm ni Hadi a.k.a duta jusco mmg setia dan gigih mengambil peluang utk m'beli brg2 kesukaannya. tapi sejak sekembalinya Hadi utk menunaikan t'jawab diri, famili dan anak nusa bangsa ke UMP, tiada yg berani menyambung ketulusan m'dambakan diri pd jusco tmn u. oleh kerana dlm suasana cuti dan bebas dari sgala beban kerja, ak m'gegehkn diri menyahut seruan j card!s'guhpun tidur agak lewat, tapi yg peliknya aku x da mslh utk bgn seawal spt kebiasaanya ak bertugas. Tuttt..tutt..(jam hp bunyi..ahakz)jam 630 pg lg ak bgn!so without wasting time i start phoning my frens..

anak kecil pun gegeh! (terpaksa sbb mak nak shopping)

suasana lengang sepi sunyi segala

Nah, lihatlah tmpt letak kereta masih lg dlm keadaan lengang!ak park keta kat luar bg m'elakkan kesesakan masa nk balik nanti! lihatlah hadi akan kegegehan ak!haha. makanya, terus ak ke muka pintu jusco...

pakcik ni menunggu dgn kesabaran

sedia bertroli (pakgat dah ckp naik atas baru amik troli) kedegilan terserlah

Apabila pintu di buka dgn gegehnya ak dan mereka2 terus meluru ke tmpt pakaian, ak rasakan we're the first 10 who made it at the 2nd floor..haha, padahal biasa je, x happenings pun!mcm gi pasar pagi beli ikan..haha..pemilihan adalah berdasarkan HARGA, dan seterusnya KUALITI. I choose wisely but not in a big hurry...one by one...keperluan adalah penting dari kamahuan.

1 jam t'gu daus (kaki shopping) makanya Mc D jd santapan

Tepat jam 11.45 jusco tmn u d'tinggalkan. hepi? ok la, biasa je..not over budget! I bet the rest spending more RM 150 (huhuhu). not more or less

Discount up to 80%, for me what i bought smuanya utk kerja! sbb apa? sebab kerja dpt duit, makanya duit kenalah dbelanjakan yg sewaktu dgnnya...haha

nota kaki:
*penat sampai ketiduran lepas balik dr jj
*mens do wait til sale for shopping

7 comments:

aurikelsan said...

owhh..pakai renoma je? kah3x wehh..tue pon mau kasi tau satu donia ka?? ;p

sya said...

kata nak beli kasut......underwear juga menjadi pilihan.....

Frazi A said...

surya:adoyai,itu je yg mampu, ak tgu ko tuk byrkan smua tu, tp ko x dtg2..ahakz..
sya: uish, kasut x mnarik utk d beli, bebyk kat ctu yg ko nmpk underwear jek..iskk..iskk..sadisnya ak..

dayah aziz said...

wah soping....
besh2...=p

Frazi A said...

erm..shopping?huhuhu..tap i'm not shoppaholic ya..huhu!nway thx for the comment

aurikelsan said...

apa kes nk tgu aku byrkan renoma ko??? ingt ai nie sugar mama ke? razi soping tak hengat...

Frazi A said...

sugar mama?wow..i like...ala bley la surya..apa salahnye...huhu..sekali sekala..uit, ak shopping brpa hinggit je, ko tnya mereka2 tu..berhingit2 diorg spent..muahahaha(ketawa kejahatan)