Sunday, November 29, 2009

Kembali Senyum



GEGEH! apa khabar gegeh2 di luar sana? ada sihat? dharapkn korang smua dlm keadaan baik. entry kali ini dlm versi BM la yek, sbb post2 sblm ni dlm omputeh, almaklumlah nk menarik traffic..huhu..hari ini hari ahad, maka genaplah 4 hari ak kat kg. aktiviti2 kat kg ni biasa le, tidak lain tidak bukan duduk berkurung dlm bilik ala2 perintah berkurung camtu. semalam ak rasa ak dah tidur lebih dr 12 jam..muahaha(ketawa jahat tu..) ni semua disbbkan kebosanan yg melanda diri. lupa nak khabar, kat kg ni ak x da la byk member sgt pun, almaklumlah ak x bskolah kat kg ni sejak dr kecil. yg ak kenal ada la dlm 3-4 org, itu pun jmpa masa hbis smbyg raye. habis smbhyg tiada la rentetan peristiwa atau kejadian lagi, sadiskan ceritanya (uhuhuhuk)

Hari ini lepas zuhur nk balik jb, haha, daus dah roger sblm2 ni ckp nk balik awal sbb mengalami mslh yg sama KEBOSANAN. mana taknya dia bwk balik broadband dia..Tapi ak x mau la balik awal sgt, demi menjaga hati ibu n ayahku (baguss sgt!)semlm..eh bkn ...semlm semlm..ibu ak da ckp "balik la hari rabu, boleh tk?"..GLuppP...rabu oh tidakkk...lagi pun ak balik awal ada alasan yg kukuh, demi bangsa dan negara. Baru je kejap td, ayah ak tnya "balik bile?" ak pun ckp le hari ini. terkezuut segala dia.."bkn ke skrg cuti, apa pasal ko nak balik awal?" padahal ak da khabar awal2 lagi berkenaan sekembalinya ak ke kota jb..tia apa laa (bahasa sabah, thanks nurul!) org tua mmg begitu...ak nggak ambil pusing (bahasa indon, thanks pak!)

Ak kembali senyum ak kegirangan utk blik ke kota jb..tp ada riak2 kesedeyhan gak la..kesian ibu ak tu yg x dpt nk tgk muka ak yg cute ni lama N kerenah manja ak nih.., ye la..ak ni kkdg bkn le slalu balik kg, balik pon kojap aja..kkdg tu ibu ak relax je tp ayah ak yg over reacted..haha...ak udeh biasa. lg pun kalu kat rumah ak x buat apa2 pun, keje smua tergendala..mkn tidur jak (bahasa sarawak, thanks nordin-xroomate ak!)waakaka..doakan smuanya selamat.ok!

4 comments:

a kl citizen said...

semoga selamat semuanya dalam perjalanan

Frazi A said...

tkasih... :)

Nor Hanis said...

happy belated eid adha~

btw, thanks for visiting my bolg..

(^_^)V

Frazi A said...

nor hanis: happy belated eid qurban too.. i'll keep visiting ur blog, be my follower for updates!