Sunday, October 24, 2010

Jangan Berplastik!

arghhhh...
susahnya nak parkingggg!!!
ada sale ka???
oo..
oo..
pandai je.. dah nak gaji ni.. sale segala

jika anda pengunjung setia Jusco!
pasti nampak sign ni..
apa kejadah dgn sign ni??
haaa....
setiap sabtu konco2 jusco tiada sediakan beg plastik!!
korang kena bawa beg sendiri!!!
kalu x nakkkk bawakkk jugakkk!!!


haaa.. jika x nak bawakkk!!
terlupa!! sengaja lupa!!
sediakan RM 1 utk beli tote bag
tu pun boley muat ciputt je..
kalu nak bersedekah pd jusco beli la barang banyak2..
haha..

p/s: hijaukan bumi!! + jauhkan diri anda dari mereka yang "plastik"!!!

2 comments:

aurikelsan said...

kt negeri lain aku xpasti tp kt sngor now memang stp ari sabtu adalah hari tanpa plastic bag,sape nk kena byr 20sen..yg aku perhatikan kebanyakan supermarket besar mcm tesco, giant,jusco, speed99 etc memg amalkan..tp kedai2 runcit & pasar pagi ke siang ke amek port pun benda nie

akufrazi said...

surya: ye.. betui.. bgus jugakkk.. x le bersepah2 beg plastik kt umahhh tuu.. ahahahha