Saturday, May 7, 2011

sgt kecewa! kesal...

dimaklumkan bhw ini merupakan entri emo

"rasa macam nk tampar je muka kauu"
*itupun kalau ak blh bgn & kedepan masa kat lab tadi

sebab apa?
ak sgt malu!!..
ak sgt maluuuu!!..
paham tak!

2 juri tu org yg sgt ak kenal keduanya..
1 tu mmg blh katakan hari2 jumpa..
1 lg ialah... my best friend
cynthia (C) is my best friend masa kat U..
dia sgt tahu dgn kerja2 yg melibatkan presentation..
sebab kami mmg satu group dulu..
dari tahun 1 hinggalah kami graduated
setiap kali ada presentation, blh dkatakan
kami ragut hampir markah penuh!

jom ikuti perbualan berikut:

"ppoint tu kamu yg buat kan?" C
"mmm...mcm mna u tauuuu?" R
"mestilaaa.. saya tahu, saya tahu hasil kerja kamu" C
"Ya, 100%.. " R
"content sgt perfect... tapi delivery sgt mengecewakan" C

sebab ak marah tahap 100%:

1. ak dah buat segalanya sehabis baik, semuanya dah tersedia, kau hanya perlu BACA shj dgn baik! itu pun masalah ke?
2. sebelum ni kau ckp, kau boleh bentang dgn baik.. tapi ak xnampak pn tadi!!! *tgn ak ni mcm dah ringannn je..

disebabkan kes diatas berlaku, maka ...
ak igt blh la korg redeem balik masa race + buat thp kemarahan ak menurun..
malangnya tidakkk sama sekali...
tidakk sama sekali!
kenapa nak tukar2 benda yg dah dicuba semlm..
kalu kipas kat atas, kat atas je la...
kalu susunan itu begitu.. begitu je la,,
akhirnya... xsampai pn bot tu ke finish line..
kalu ko nk tukar segala pn ak x kisah..
tp mesti la dicuba jaya sblm tarikh ptandingan..
ini masa cuba jaya.. nak kena ak kerah baru jalan...
masa cuba jaya pn.. kauu sibuk sgt nak main bdminton la..
itu la.. ini la... grrrr..
ehhh.!!! patutnya apa kau kena bt masa cuba jaya..

1. tgk,
2. penjanaan idea
3. buat ubah suai... rekod..
4. buat keputusan..

lepas tu ada 3 kali try..
ko pergi mana???
nak kena ak jerit, baru ko nak dtg ke tmpt race!!
*ini paling ak geram!!!!!
semua nk duduk tempat redup..
ak??...
asyik nak mengharap pada ak shj..
ehh.. malu la.... sgt malu dpn kwn ak (juri)..
sgt malu bwk nma ssi...
ini ke.. sikap yg kau tunjukkn
pd ak (khususnya)
pd smua org (amnya)

last year..
ak mmg tabik spring pd korang..
*raihan, anuzakiah, kee hui yee..
mmg masa tsbt kesuntukan masa..
xsempat nk cuba jaya + hampir xm
ak sediakan sgalanya..
they all did soooo goood...
presentation korg mmg tip top..
spontaneous.. eyes on audience...
wlpn kalah.. tapi.. kalah dgn rasa puas hati..
sikap dan tanggungjwab..
mereka mghargai usaha yg tlh ak lakukan..
ak pn sama.. hormat n mghormati..
nilai murni itu ada!
tap tidak utk kali ini..

ak x seperti yg lain..
setiap yg ak buat.. ak nk *menang
menang nilai adalah yg paling utama..
menang pertandingan ialah bonus..

ak tidak menghukum..
ak mendidik..
mendidik ak cara begini..

ak dh hati ke hati dgn yati dan ann..
both of them agreed with me..

p/s: ak x blh tgk muka org yg ak marah.. jika ak marah, ak mrh selamanya. tapi jika mereka ......... (isi sendiri) ak blh maafkn. fikir2kn..







2 comments:

darkbatman said...

sbr bro.. time wt keje grouping ini mmg bmslh.kene byk sbr..

akufrazi said...

Thnx bro!! Hahah.. Next tima Kena pilih btl2 . Hihi