Wednesday, September 23, 2009

Raya ke-4

penat sungguh hari raya ni, ke sana, situ, sinun dan segala...adoyai..ak lebih suka mghabiskan masa dirumah je..tap almaklumlah dah nama pun hari raya, smua manusia amik peluang utk menziarahi sanak saudara, kawan, taulan, handai dan segala. Tahun ini raya macam biasa seperti tahun2 lepas, cuma raya kali ini ak beraya sbg seorg yg sudah bekerja. Tahun ini juga ak bagi duet raya, uhuhuk..tapi utk my uncle n auntie je, tu pun bagi mereka yg dah retired. ok la kan?..tu yang budak2 bawah umur tu korang makan je kueh raya segala, banyak giler, kuih la, kek la, asam la..dan x lupa juga masa raya ni la ada air bikarbonat..haha..lawak2..sampai x terminum..huhu. masa raya pertama tu ada kisah yg sangat bemakna bg ak, sorry tak update awal2. actually i luv my cousins (belah mak je) haha, i proud who they are now, i want to be like them, they all succeed in their own field. they advised me well. "now, start ur own life, ur campus life is over, 6 years staying in college is just enough" ..erkk..terdiam ak..ok..ok.."start collecting ur asset" ignore others that bring u down n stay focus" ..sbenarnya ak bsetuju apa yg my cousin told me. pendapatan RM 2 K lebih cukup tuk memiliki rumah berharga rm 200 K....apatah lagi kalu gaji rm 3 K lebih..so i made up my decision, and will be revealed anytime..

5 comments:

phsyco said...

ko nak tinggalkan KTGB ke razi?

Frazi A said...

emm, sapa ni, mak cakap jgn bercakap dgn org yg xdkenali...

phsyco said...

ko xkenal aku?
smpai ati lupe kawan

Frazi A said...

sapa si physcho ni, xdak kua gambaq camna tau?adoyai

ctee_mars said...

mau beli rumah ka cikgu? hehehe bagus2.. :)